Treceți la conținutul principal

Securitate nationala inseamna ce vrea presedintele Iohannis

Saptamana aceasta, presedintele Iohannis s-a consultat cu partidele politice pe tema legilor care privesc securitatea, siguranta nationala. Anul trecut, daca va aduceti aminte, dl. presedinte s-a consultat cu partidele si a obtinut promisunea partidelor pentru asigurarea a 2% din PIB pentru domeniul apararii. 

Foarte bine. Asa trebuie sa faca un presedinte. Marea intrebare este insa de ce presedintele Iohannis nu face consultari cu paritdele si pe alte teme de interes national.

De ce nu e interesat sa obtina acordul si promisiunea partidelor si pentru un pachet de legi si finantare care sa puna la punct, de exemplu, sistemul medical?

Oare ce este mai important: prevenirea unor eventuale acte teroriste pe teritoriul tarii sau faptul ca mor oamenii in spitale din cauza infectiilor si a conditiilor jalnice? Oare ce submineaza mai temeinic 'securitatea nationala': cartelele preplatite cumparabile de anonimi sau masiva iesire din tara a tinerilor absolventi de medicina si salariile, conditiile mizere pentru tinerii doctori ramasi in tara? Oare de ce, cand e vorba de armata, servicii secrete domnul presedinte se activeaza imediat, punandu-se pe treaba dar tace intens cand e vorba de dezastrul din sistemul medical, de exemplu?

Probabil, presedintele stie mai bine decat noi, poporul, ce inseamna un domeniu de interes national. Si cand nu stie, cineva ii sopteste.