Treceți la conținutul principal

Securitate nationala inseamna ce vrea presedintele Iohannis

   Saptamana aceasta, presedintele Iohannis s-a consultat cu partidele politice pe tema legilor care privesc securitatea, siguranta nationala. Anul trecut, daca va aduceti aminte, dl. presedinte s-a consultat cu partidele si a obtinut promisunea partidelor pentru asigurarea a 2% din PIB pentru domeniul apararii.
  Foarte bine. Asa trebuie sa faca un presedinte. Marea intrebare este insa de ce presedintele Iohannis nu face consultari cu paritdele si pe alte teme de interes national.
  De ce nu e interesat sa obtina acordul si promisiunea partidelor si pentru un pachet de legi si finantare care sa puna la punct, de exemplu, sistemul medical? Oare ce este mai important: prevenirea unor eventuale acte teroriste pe teritoriul tarii sau faptul ca mor oamenii in spitale din cauza infectiilor si a conditiilor jalnice? Oare ce submineaza mai temeinic 'securitatea nationala': cartelele preplatite cumparabile de anonimi sau masiva iesire din tara a tinerilor absolventi de medicina si salariile, conditiile mizere pentru tinerii doctori ramasi in tara? Oare de ce, cand e vorba de armata, servicii secrete domnul presedinte se activeaza imediat, punandu-se pe treaba dar tace intens cand e vorba de dezastrul din sistemul medical, de exemplu?
  Probabil, presedintele stie mai bine decat noi, poporul, ce inseamna un domeniu de interes national. Si cand nu stie, cineva ii sopteste.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Maghiarii din Romania au ramas fara unghii

Maghiarii din Romania isi rod unghiile de ciuda ca l-au votat in 2014 pe Klaus Iohannis. Acest presedinte, in care au pus atatea sperante, are grija sa trimita cate un mesaj de felicitare, de urare aproape tuturor din tara. Musulmanilor, evreilor sau cercetasilor de ziua lor. Ortodocsii sunt cei mai privilegiati in sensul acesta. Avand multe sarbatori in calendar primesc cele mai multe urari de la presedinte. Saptamana aceasta au primit doua.

Marine Le Pen, rasfatata de mass media din Romania

Marine Le Pen, presedinta Frontului National din Franta a fost in Romania. A participat la o conferinta si la cateva interviuri. Pentru Adevarul si digi24 a dat interviuri. Alte organe media: mediafax, protv, antena3 au transmis declaratiile ei radicale si 'savuroase' despre faptul ca UE este un esec rasunator, moneda euro o catastrofa, sanctiunile impuse Rusiei sunt inutile, America manipuleaza Europa impotriva Rusiei, etc. Declaratiile ei insa nu sunt atat de neobisnuite comparativ cu atentia acordata de media romaneasca pentru ele si emitenta lor.