Treceți la conținutul principal

Marine Le Pen, rasfatata de mass media din Romania


Marine Le Pen, presedinta Frontului National din Franta a fost in Romania. A participat la o conferinta si la cateva interviuri. Pentru Adevarul si digi24 a dat interviuri. Alte organe media: mediafax, protv, antena3 au transmis declaratiile ei radicale si 'savuroase' despre faptul ca UE este un esec rasunator, moneda euro o catastrofa, sanctiunile impuse Rusiei sunt inutile, America manipuleaza Europa impotriva Rusiei, etc. Declaratiile ei insa nu sunt atat de neobisnuite comparativ cu atentia acordata de media romaneasca pentru ele si emitenta lor.

   Oare de unde vinde acest interes al ziarelor din Romania pentru acest personaj controversat si atat de contestat in Franta si Europa? Oare de unde vine aceasta disponibilitate de a expune ideile ultranationaliste, radicale, antiamericane si proruse? Oare o parte insemnata a mass media nu hraneste, constient sau nu, 'monstrul' despre care in alte ocazii spune ca trebuie sa ne ferim?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Maghiarii din Romania au ramas fara unghii

Maghiarii din Romania isi rod unghiile de ciuda ca l-au votat in 2014 pe Klaus Iohannis. Acest presedinte, in care au pus atatea sperante, are grija sa trimita cate un mesaj de felicitare, de urare aproape tuturor din tara. Musulmanilor, evreilor sau cercetasilor de ziua lor. Ortodocsii sunt cei mai privilegiati in sensul acesta. Avand multe sarbatori in calendar primesc cele mai multe urari de la presedinte. Saptamana aceasta au primit doua.

Securitate nationala inseamna ce vrea presedintele Iohannis

Saptamana aceasta, presedintele Iohannis s-a consultat cu partidele politice pe tema legilor care privesc securitatea, siguranta nationala. Anul trecut, daca va aduceti aminte, dl. presedinte s-a consultat cu partidele si a obtinut promisunea partidelor pentru asigurarea a 2% din PIB pentru domeniul apararii.
  Foarte bine. Asa trebuie sa faca un presedinte. Marea intrebare este insa de ce presedintele Iohannis nu face consultari cu paritdele si pe alte teme de interes national.
  De ce nu e interesat sa obtina acordul si promisiunea partidelor si pentru un pachet de legi si finantare care sa puna la punct, de exemplu, sistemul medical?