Treceți la conținutul principal

Maghiarii din Romania au ramas fara unghii

   Maghiarii din Romania isi rod unghiile de ciuda ca l-au votat in 2014 pe Klaus Iohannis. Acest presedinte, in care au pus atatea sperante, are grija sa trimita cate un mesaj de felicitare, de urare aproape tuturor din tara. Musulmanilor, evreilor sau cercetasilor de ziua lor. Ortodocsii sunt cei mai privilegiati in sensul acesta. Avand multe sarbatori in calendar primesc cele mai multe urari de la presedinte. Saptamana aceasta au primit doua.
   Ieri de ziua Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si astazi de Florii. Foarte bine. Asa trebuie sa fie un presedinte. Atent la cei din popor, chiar daca apartin etniilor, confesiunilor, categoriilor sociale si de varsta diferite. Singurii realmente ignorati de aceasta atentie sunt maghiarii din Romania. De ziua lor, 15 martie, presedintele Klaus Iohannis a ales sa taca malc. Asa cum stie atat de bine sa faca. Probabil s-a gandit ca in ochii populatiei majoritare, ortodoxe si din ce in ce mai nationaliste, nu da bine sa transmiti o urare unei minoritati de 1,5 milioane de maghiari. A ales sa-i ignore si in acest fel sa-si arate profunda lipsa de respect fata de aceasta etnie din Romania. Cu ce rezultate? Vom vedea la alegerile din 2019.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce scriu pe blog?

1. Pentru ca, de multe ori, incerc sa comentez pe diferite site-uri de stiri si nu sunt lasat. Cu toate ca utilizez un limbaj civilizat.

2. Pentru ca ma mananca degetele si uneori ideile. :)

3. Pentru ca imi plac cuvintele.

4. Pentru ca uneori am impresia ca sunt mai destept decat altii. :) Impresie efemera.

Marine Le Pen, rasfatata de mass media din Romania

Marine Le Pen, presedinta Frontului National din Franta a fost in Romania. A participat la o conferinta si la cateva interviuri. Pentru Adevarul si digi24 a dat interviuri. Alte organe media: mediafax, protv, antena3 au transmis declaratiile ei radicale si 'savuroase' despre faptul ca UE este un esec rasunator, moneda euro o catastrofa, sanctiunile impuse Rusiei sunt inutile, America manipuleaza Europa impotriva Rusiei, etc. Declaratiile ei insa nu sunt atat de neobisnuite comparativ cu atentia acordata de media romaneasca pentru ele si emitenta lor.